Jacques Colemont is de drijvende kracht en de creatieve chef van restaurant Figaro. Hij heeft zijn stempel gelegd door Figaro op een eigentijdse en progressieve manier uit te baten. Sinds vele decennia staat de naam Figaro voor een geslaagde en gesmaakte combinatie van een klassieke en inventieve eigentijdse keuken. Jacques Colemont omschrijft zijn kookstijl zelf als: “Een klassieke, Franse keuken, modern ingekleed, met gebruik van uitsluitend verse kwaliteits producten. Seizoen bereidingen met wild en vis zijn onze specialiteiten.”Door deze constante persoonlijke aanpak heeft Jacques Colemont in de loop der jaren met de Figaro een mooie reputatie weten op te bouwen. Die reputatie werd bevestigd door erkenningen in gastronomische gidsen en heeft zijn weerklank gevonden tot ver buiten de grenzen.

Noblesse oblige, zou men zeggen, want de Mombeekdreef was vroeger een private verbindingsweg van de Heren van Mombeek tussen het wat dieper in de Mombeekvallei gelegen kasteel en de Luikersteenweg. Door de inspanningen van Jacques Colemont, zijn vrouw Jeannine en zijn gedreven team evolueerde Figaro tot een luxe multifunctioneel complex met gastronomisch restaurant en seminarie- en feestzalen op een terrein van 56 aren. In de verzorgde landschapstuin treft men waterpartijen en kruiden- en sierpercelen. Figaro beschikt over goed gevulde kelders met een uitgebreide selectie van hoofdzakelijk Franse wijnen.

.

 

Ce charmant restaurant est situé sur l’ancienne drève privée reliant le château des Seigneurs de Mombeek à la route Hasselt – Liège. Son parc de 56a avec ses pièces d’eau, ses jardins fleuris et ses bouquets d’herbes aromatiques est un lieu rêvé pour un apéritif détente à la belle saison.

Jacques et son équipe, exploitent le restaurant Figaro d’une façon qui leur est particulière, à la fois dynamique et contemporaine, voir novatrice, tout en respectant scrupuleusement les classiques.

La combinaison de cette approche moderne des saveurs de la cuisine classique et du respect des saisons a permis aux Colemont de se tailler au fil des années une réputation qui dépasse largement le cadre de nos frontières. Leurs domaines de prédilection: les poissons et le gibier. Dans leur cave, attendant d’être découverte, dorment des crus de différentes régions françaises.